Werkgevers

Deel deze pagina op social media

Onze dienstverlening

Als bedrijf kun je om diverse redenen gebruik maken van de diensten van een uitzendbureau. Je hebt bijvoorbeeld extra man(vrouw)kracht nodig voor het opvangen van drukke periodes, je zoekt een tijdelijke vervanging bij ziekte van een werknemer of je bent juist op zoek naar de medewerker die perfect past bij jouw vacature.

Uitzenden

Bij uitzenden richten we ons vooral op de tijdelijke inzet van personeel. Voor jou betekent dit dat je gemakkelijk flexibel op- en af kunt schalen en de risico’s beperkt zijn. Je betaalt in het geval van uitzenden namelijk enkel de gewerkte uren en je hoeft vooraf geen specifieke contractduur af te spreken.

Detacheren

Bij detacheren richten we ons op de lange termijn. Bedrijven kiezen voor deze variant als ze op zoek zijn naar een medewerker die ze voor een lange periode én voor een vastgestelde termijn willen inhuren. In veel gevallen wordt een gedetacheerde medewerker na verloop van tijd overgenomen door het inhurende bedrijf. Deze vorm heeft iets meer risico’s, maar biedt daarentegen meer zekerheid.

Hoewel er juridisch gezien geen officieel onderscheid is tussen uitzenden en detacheren, wordt het in de dagelijkse praktijk vaak wel los van elkaar benoemd. Wat beide opties gemeen hebben is dat wij als Veluwe Personeel de volledige Werving & Selectie verzorgen, het juridisch werkgeverschap (en daarmee de risico’s) bij ons ligt en dat je als bedrijf geen omkijken hebt naar ziekteverzuim en de afdracht van sociale premies.

Werving & Selectie

Uiteraard is het ook mogelijk om de door ons aangeboden medewerker zelf een contract aan te bieden. Bij uitzenden en detacheren kan dit na de vastgestelde inleentermijn. Bij Werving & Selectie kies je ervoor om de medewerker zelf een contract aan te bieden. Wij verzorgen in dit geval de complete Werving & Selectie en zoeken een medewerker die voldoet aan het opgestelde profiel. Net zo enthousiast als dat wij zijn over de voorgestelde kandidaat? Dan kun je hem/ haar zelf een contract aan. Wij vragen voor onze dienstverlening die afhankelijk is van het salaris van de medewerker en de rest regelt u!

Twijfels of de medewerker wel echt past? Veel bedrijven kiezen ervoor om een medewerker eerst een paar maanden in te huren en daarna een contract aan te bieden. Zie het als een verlengde proeftijd die de risico’s beperkt houdt.

Mogen wij ook voor u op zoek gaan naar geschikt personeel?

Neemt u dan contact met ons op!

Werknemers

Wij regelen alles van A tot Z en helpen jou snel aan een baan.

Werkgevers

Wij leggen de verbinding tussen opdrachtgever en werknemer.

Recente vacatures

Website door: All-in WordPress.